Skip to main content

Systemnyheter

Möjlighet att välja att kartpunkter bara skall visas på destinationssidan

Publicerad: 2018-02-09
Till funktionen Vår Värld ha ny funktion lagts till så att man kan välja om kartpunkten bara skall visas på destinationssidan. Vissa kartpunkter kanske kommer tillbaka flera gånger och från Vår Värld vill man kunna styra den till en viss destination samtidigt som man har med den på flera destinationer. Då kan man markera den att bara visas på destination där man inte vill ha med den på Vår-Värld-kartan.

QR kod på bekräftelse

Publicerad: 2018-02-06
Bokningsbekräftelsen kan förses med QR kod för att t ex underlätta kontroll vid ombordstigning att det är rätt buss / båt / tåg eller liknande som man stiger på. När man scannar QR koden visas önskad information om bokningen.

Automatiskt mail till bokningar som inte betalts med kreditkort

Publicerad: 2018-02-06
För bokningar som skall betalas med kreditkort och detta inte skett inom en viss tid, kan automatiskt mail skickas ut. Mailet kan innehålla dynamisk information från bokningen med t ex inloggning till min sida, vad kunden har bokat och liknande.

Automatisk uppdatering av vänstermeny när dokument inaktiveras

Publicerad: 2018-02-03
Ny funktionalitet har lagts som automatiskt tar bort dokument från vänstermenyn när de inaktiveras. På så sätt undviks brutna länkar. Funktionen kontrollerar även tidigare inaktiverade dokument och körs så snart man uppdaterar vänstermenyn eller går in på något Content dokument. Brutna länkar ger användare och sökmotorer en dålig upplevelse. Genom att automatiskt ta bort inaktiva dokument från vänstermenyn förbättras kvaliten på sajten. Funktionen fungerar på alla integrerade webbsajter som gjorts sedan 2010. På våra allra nyaste webbsajter webbsajter ligger normalt vänstermenynn som en meny i början på sidan.

Automatisk korrigering av orimliga värden på externt och internt säljstopp

Publicerad: 2018-02-03
Säljstopp anges i dagar före avresedag. Ibland har man av misstag skrivit in ett orimligt värde, t ex angett ett datum som 20180301. Detta blir då drygt 20 miljoner dagar före avrese, som blir ett orimligt datum som ger problem i lista över turer med mera. Funktion som sätter alla externa och interna säljstopp som är längre än 10 år sätts därför till 3650 10 x 365 dagar har därför lagts till

Allotment på rabattregler

Publicerad: 2018-01-28
Möjlighet att ha allotment på rabattregler har lagts till. Rababatt enligt regeln ges endast för angivet antal bokningar. Även avbokade bokningar räknas med vid beräkning av antal bokningar.

Vår värld - kartfunktion med intressanta platser per destination

Publicerad: 2018-01-15
Markera ut intressanta platser som besöks på dina resor. Dessa sammanställs som t ex Vår Värld på hemsidan. Kunden kan zooma in över ett område de är intresserade av och klicka på en kartpunkt för att komma till resan och boka den. Ännu ett sätt att skapa inspiration och få kunderna att hitta nya spännande resmål. Se t ex Vår Värld. På destinationssidan följer kartpunkterna för den aktuella destinationen med automatiskt, t ex: Irland på Högbergs Buss.