Rabattregler

Här administreras rabattregler som automatiskt räknas ut vid paketbokning och ALC-bokning i steg 4 i bokningen.

Produkt: Om rabatten skall gälla en viss produkt så ange produktkoden. Om den skall gälla flera produktkoder så separera dessa med semikolon. Om rabatten inte skall styras av produkt så lämna denna tom.

Hotell: Om rabatten skall gälla visst hotell så ange ID-nummer för hotellet. Om den skall gälla flera hotell så använd antingen produktkod istället eller så måste en separat rabattregel läggas upp per hotell (sedan 12 december 2011 finns möjlighet att koppla flera hotell till en rabattregel i fältet Flera hotell längre ner). Om rabatten inte skall styras av hotell så lämna denna tom.

Rumstyp: Om rabatten skall gälla en rumstyp så ange ID-nummer för rumstypen. ID-nummer ser du där du ändrar på rumstyper. Om den skall gälla flera rumstyper så separera dessa med semikolon. Om rabatten inte skall styras av rumstyp så lämna denna tom. Om flera rumstyper finns med på bokningen, måste samtliga dessa rumstyper finnas med i de rumstyper som ger rabatt.

Rabattstartdatum: Det bokningsdatum som rabatten börjar gälla på.

Rabattstartdatum: Det sista bokningsdatum som rabatten ges.

Avresedatumstart: Det avresedatum från vilket rabatten gäller.

Avresedatumslut: Det avresedatum som rabatten gäller t o m.

Minimumlängd: Om rabatten endast skall gälla resor av en viss minimilängd, ange i så fall minsta reslängd (antal nätter) som den gäller. Lämna tomt om rabatten gäller alla reslängder.

Maxlängd: Om rabatten endast skall gälla resor av en viss maxlängd, ange i så fall maxreslängd (antal nätter) som den gäller. Lämna tomt om rabatten gäller alla reslängder.

Kampanjkod: Om rabatten endast skall ges till de som anger en viss kampanjkod så fyll i denna kampanjkod här. Om t ex produktkod och kampanjkod är angiven ges endast rabatt om paketet tillhör angiven produkt och kunden angett rätt kampanjkod. Lämna denna tom om du inte skall använda kampanjkod. Observera - för att kampanjkod skall kunna läggas in i bokning av kunden så måste detta aktiveras, kontakta Travelize support om denna parameter skall aktiveras i ert system (useCampaignCode).

Rabattnamn: Namnet på rabatten som visas i ordersteg4 som specifikation av rabatten. Måste anges, annars ges inte rabatten.

Comments: Kommentarer för internt bruk.

Rabatt fast belopp: ange rabatten i fast belopp, t ex 300 för att ange 300 i rabatt.

Rabatt procent: Ange procentuell rabatt på grundpriset. Ange beloppet utan procenttecken (dvs för 10% ange bara 10). Observera att om rabatt i procent har angivits så kommer detta att ersätta eventuellt fast belopp samt valet av person/vuxen/bokning nedan och procentsatsen ges på bokningens totalbelopp. Om ni angett en rabatt i procent och sedan vill ändra till fast belopp så ange 0 som belopp i procent så används fast belopp istället.

Typ: Ange om rabatten är per person, per fullt betalande eller per bokning. Detta val fungerar ej ihop med procentuell rabatt, se ovan.

Aktiv: Skall vara ikryssad om rabatten skall gälla. Om rabatten skall tas bort trots att datum och liknande är uppfyllda så kan den inaktiveras här. Vid Enterpriseversion så kan även vilket företag och avdelning rabatten gäller anges. Anges endast om den endast skall gälla inom ett visst företag/rabatt. Flera företag/avdelningar kan anges separerade med semikolon. Vill man skicka med kampanjkoden till bokningsmotorn så kan man göra detta med en länk i detta format: http://www.hemsida.com/order1.asp?campaigncode=test1 där test1 är den kampanjkod som skickas med till bokningen. Denna kommer då att stå ifylld i fältet Kampanjkod i steg 3 av bokningen och kunden erhåller den rabatt som finns kopplad till denna kod. Om kunden då väljer att boka ett projekt som inte har denna rabatt och denna kampanjkod så dras ingen rabatt.

Kan ej kombineras: Kryssa för denna om rabatten ej får kombineras med barnrabatt. Endast rabatt enligt denna rabattregel ges i så fall. Även andra rabattregler inaktiveras av detta.

Endast erbjudanden: Kryssa för denna om rabatten endast skall ges om man även angett att projektet är på erbjudandeprioritet över 0.

Endast webbkund: Kryssa för denna om rabatten endast skall ges till icke inloggad admin.

Endast e-mail: Kryssa för denna om rabatten endast ges om kunden valt e-postbekräftelse.

Gäller från antal dagar före avresa: Ange antal dagar före avresa som rabatten börjar gälla, används för att automatiskt sätta sista minuten rabatt att börja gälla t ex 10 dagar före avresa.

Gäller inte närmare än antal dagar före avresa: Fyll i denna om rabatten skall upphöra att gälla angivet antal dagar före avresa, används t ex för boka tidigt rabatt.

Endast med kundnummer: Kryssa för denna om rabatten endast skall gälla för befintliga kunder som senast i steg 3 i bokningen har loggat in som webbkund på sin profil, eller som knutits mot en kund som admin.

Projekttyp: Ange referensnummer för respektive projekttyp/projekttyper om rabatten endast skall gälla vissa projekttyper. OBS mycket viktigt att ange ett semikolon i början och slutet och separera vid flera projekttyper med semikolon, t ex ;3;6;9;

Maxrabatt: Denna används ihop med procentuell beräkning av rabatt. Om maxrabatt är ifylld och större än 0, ges inte mer än detta vid procentuell uträkning av rabatten.

Kan endast kombineras med barnrabatt: Kryssa för denna om rabatten får kombineras med barrabatter men ej får kombineras med andra rabattregler.

Denna rabatt kan kombineras med rabatt som endast kan kombineras med barnrabatt: Kryssa för denna om rabatten får kombineras med andra rabattregler som endast får kombineras med barnrabatter. Observera att man på en rabattregel endast kan välja en av kombinationsalternativen: 1) Kan ej kombineras 2) Kan endast kombineras med rabatt som endast kan kombineras med barnrabatt 3) Kan endast kombineras med barnrabatt.

För ALC bokning ge endast procentuell rabatt på hotellpriset: Kryssas för om endast hotellpriset ska använda som beräkningsunderlag för rabatten vid a la carte bokning.

Projekt: Vill man endast ge en rabatt för ett visst projekt så kan man använda detta fält. Då anger man projektkoden för projektet. Man kan ange flera projektkoder genom att separera dem åt med semikolon (;).

Språk: Om man har flerspråksmodul kan man med detta fält styra vilket språk rabatten ska ges för. Här anger man förkortningen för språket, t ex SE för svenska.

Exkludera produkt: Om man har lagt upp en generell rabattregel som ej gäller för en viss produkt så kan man med detta fält ange en produkt som inte får rabatten.

Endast tillägg typ:

Minimum antal personer: Ange antal personer som minst måste bokas för att rabatten ska ges.

Minimum antal personer / rum: Ange antal personer som minst måste bokas per rum för att rabatten ska ges.

Avreseort: Om rabatten endas ska ges för en viss avreseort. Ny från och med 12 december 2011.

Flera hotell: Om rabatten ska ges till flera hotell anger man hotellID separerade åt med semikolon (;). Används ej i kombination med fältet Hotell. Ny från och med 12 december 2011.

 

Export/import av Excelfil
Från februari 2020 finns möjlighet att aktivera en ny funktion för att exportera/importera en Excelfil med rabattregler från/till systemet för att på så sätt kunna administrera rabattregler i Excel och sedan importera dem till systemet.

För att exportera kryssar man för checkboxen Exportera .xls innan man klickar på Sök-knappen, i sökfunktionen för rabattregler. Alla rabattregler som matchar sökningen exporteras då till en Excelfil som visas till höger under Verktyg, man klickar på den för att ladda ned den och sedan kan man även ta bort den med Ta bort-knappen som visas under. Det är bra att ta bort filerna så att de inte ligger och tar plats på servern.

I den exporterade filen kan man sedan göra sina ändringar. Det är viktigt att kolumnerna är i exakt den ordning som man fått i exportfilen och kolumnen med ID får inte ändras, detta ID är nyckeln till att uppdatera rätt värde vid import.

För att skapa nya rabattregler lägger man till nya rader där kolumnen ID inte får ha något värde. Rabattnamn måste finnas. Nya rabatter blir automatiskt Aktiv = 1 om man inte väljer att sätta ett värde i denna kolumn.

Kolumnen RabattNamn måste ha ett värde för att import skall ske, annars finns risk att man importerar tomma rader. Filen måste även sparas som tabbavgränsad textfil (filformat .txt) för att den ska kunna importeras.

För att importera rabattreglerna klickar man på knappen Importera Rabattregler, söker fram och väljer sin fil och klickar på Importera. Observera alltså att det måste vara en tabbseparerad textfil. I nästa steg visas hur många rabattregler som importerats, hur många av dessa som är nya och hur många befintliga rabattregler som blev uppdaterade/ändrade. Även här finns en möjlighet att ta bort den importerade filen från servern, så att den inte ligger kvar och tar plats där.

Systemnyheter

Automatiskt mail till kunder vars poäng håller på att gå ut.

Kundklubbsmodulen har nu fått en uppdatering, som möjliggör det att skicka ut ett automatiskt mejl till de kunder vars poäng håller på att gå ut.

Partnerbokning, mobilnummer till alla deltagare

Det är nu möjligt att selektera om du vill att kundernas mobilnummer skall skickas till din partners system. Mobilnumret sparas då endast i bokningen och inte på kundkortet utan visas endast på den digitala pax listan.

Ny dynamisk paketbokning

Vi har nu utvecklat en dynamisk bokningsmotor som skapar projekt baserat på kundens sökning. Denna används av tex researrangörer som specialiserar sig på golf, där många kunder stannar längre eller kortare än de vanliga 7 eller 14 nätter.

Nyheter

Inlandsbanans nya hemsida

Inlandsbanan har nu gått live med sin nya uppdaterade hemsida.

Gå gärna in på Inlandsbanan för inspiration.

Lestanders Buss ny kund

Lestanders Buss är en ny kund som ny gått live med sin hemsida.

Gå in på Lestanders Buss för inspiration.

Rederi Mälarstaden uppdaterade hemsida

Rederi Mälarstaden har nu fått en ny fin hemsida.

För inspiration gå till www.rederimalarstaden.se.

 

Top